Trenger du sertifisert koronatest ?

KORONATEST FØR REISE TILBYS IKKE LENGER FRA 14.02.2023

Vi tilbyr koronatest til reise, jobb eller andre private forbindelser i Kristiansand. Vi gjennomfører både PCR test og antigen/hurtigtest.

Prøve tatt av erfaren lege, resultat på 15 minutter ved hurtigtest, PCR som oftest senest innen kl 15 dagen etter. Fit-to-fly / attest inkludert.

Etter 10.oktober tas antigen/hurtigtest som drop in 14:45-15 daglig eller andre tidspunkter etter avtale på test@somlegesenter.no. PCR test kun for større grupper.

From 10th of October we offer antigen/rapidtest drop-in from 14:45-15 daily or email us for other times at test@somlegesenter.no. PCR tests for larger groups only.


KORONATEST FØR REISE TILBYS IKKE LENGER FRA 14.02.2023

Slik fungerer en covid-19 PCR / hurtigtest før utenlandsreise hos oss

koronatest kristiansand reise

Koronatester før utenlandsreise eller ved andre private behov gjøres av en av de 6 fastlegene her på legesenteret.

Kristiansand kommunes testsenter har ikke kapasitet til dette og noen legesentre, blant annet Søm, har blitt forespurt å tilby dette.

Etter bestilt time, møt opp på legesenteret og meld deg i skranken. Du får da et skjema der du må oppgi informasjon som er helt nødvendig for en korrekt reiseattest / dokumentasjon på negativ covid-19 test.

Vi passer på at all nødvendig informasjon er med på sertifikatet, slik at du ikke blir stoppet ved ankomst på reisen din.

Hurtigtest / antigentest analyseres på stedet, vi bruker Abbott eller Roche rapid test som har høy sensitivitet og spesifisitet. Du vil få beskjed fra oss etter at hurtigtest svaret er kommet, på stedet. Vi utsender deretter reiseattest/fit to fly som er inkludert i prisen. I tillegg kan vi registrere svaret på helsenorge.no om ønskelig.

Tilsvarende ved PCR test i Kristiansand hos oss, sendes denne til analyse etter prøvetaking. Det tar deretter som regel 1  døgn før koronatest /covid-19 svaret er klart- som oftest før kl 14 dagen etter. Vi kan dog ikke garantere svartid, da prøvene sendes til ekstern laboratorium/sykehuset og settes i kø sammen med prøver også fra pasienter med symptomer. Smittetrykket akkurat de dagene prøven tas vil derfor avgjøre svartid. Men estimatet er basert på erfaring, også i perioder med økt smitte. Vi ber dog om å ta prøven bestilles så tidlig som mulig innenfor mulig tidsrom for landet som skal reises til, for å øke sjansen for at PCR prøvesvaret skal bli klart.

Du vil så sms fra helsenorge.no – og vi vil da utsende reiseattest så snart prøvesvaret er klart. Denne hentes helst her men vi har også muligheter for å sende på mail dersom dette er vanskelig/reiseveien er lang.

Fit-to-Fly Attest / Reiseattest ved utenlandsreise

Dersom det er behov for fit-to-fly attest (som vi alltid anbefaler) så er det viktig at du tar med passnummeret, da det er obligatorisk i forbindelse med attesten.

Vi skriver fit-to-fly attest så snart resultatet er kommet. Ved antigen-hurtigtest får du dette på stedet, ved covid PCR-test ettersendes det/du kan hente bekreftelsen på negativ covid-19 test/sertifikatet på Søm legesenter når vi har fått det klart.

Reiseattest ved ved  PCR / antigentest før reise her fra oss er inkludert i prisen.

Vi ordner med reiseattester, selv om det er helg og du må ta rt-PCR testen på en fredag og trenger reiseattesten i helgen. Du vil da motta covid-19 attesten på epost, samtidig med en sms fra oss for å sikre at du faktisk mottar attesten.

Symptomer på korona – ikke møt opp !

Ved symptomer på covid-19 må du ikke møte til test før reise men kontakte det kommunale covid-19 test-senteret på Kløvertun, i Vigeveien 22. Evt. ta direktekontakt med koronatelefonen i Kristiansand. Det samme gjelder dersom du har hatt nærkontakt med andre som har fått påvist koronasmitte. Har du vært i kontakt med noen som har positiv covid-test må du IKKE møte opp koronatest før reise til utlandet hos oss. Vi tar heller ikke covid-tester dersom du ønsker å teste deg ut av karantene.

Kristiansand kommune tilbyr gratis testing ved symptomer på Covid-19 / SARS-CoV-2 enten på Vige og testsenteret der ; eller via drop-in koronatest. De har også mobil koronatest-stasjon med varierende lokalisering. De tilbyr ikke koronatest reise Kristiansand. 

Symptomer på korona kan være

  • Nesetetthet / snue
  • Hoste, gjerne langvarig tørrhoste som ikke gir seg
  • Muskelverk
  • Tretthet
  • Feber
  • Magesmerter
  • Tap av luktesans / smakssans
  • Hodepine

Hos unge kan symptomene være mer varierende og milde enn voksne. Studier viser at fullvaksinerte har større grad av nesetetthet og nysing som et hovedsymptom.

Hva er forskjellen på PCR test og hurtigtest ved utenlandsreiser?

De diagnostiske egenskapene er forskjellige. Evnen til å fange opp sykdom ved en antigen-hurtigtest er avhengig av virusmengden som fanges opp i prøven. Dette gir en lavere sensitivitet enn PCR testen. WHO opererer med et krav om over 80 % sensitivitet for godkjenning av hurtigtester. Sensitiviteten vil dog avhenge av både tid i sykdomsforløpet mtp virustilgang og prøvetaking i seg selv. Derfor er det anbefalt med også PCR test parallellt med hurtigtest ved konkret mistanke om covid-19.

Når det gjelder koronatest før reiser er dette også noe av grunnet til at PCR ved reise er den foretrukne testen og dette er også den vanligste testen vi gjør her på vår coronatest stasjon i Kristiansand. Den er langt mer “sikker” enn en hurtigtest.

Det er viktig at du selv sjekker med innreiseregler for det landet du skal reise til og covid-19 reglene på flyselskapet du skal reise med. Vi tilbyr kun pcr test før reise / reiseattest i Kristiansand før reise – og har ikke oversikt over alle reglene for koronatest før utenlandsreise. Er du i tvil, sjekk IATA sine reisesider ved å klikke her. 

Innreisereglene er dynamiske og endrer seg raskt. Vi prøver vårt beste å hjelpe til, men har allikevel ikke full oversikt til enhver tid. Et godt råd er å se nasjonale ambassadesider i tillegg til IATA sine reiseoversikt ift covid krav ved innreise.

Pris er 1000,- for PCR test Kristiansand inkl reiseattest og 900,- for hurtigtest inkl reiseattest dersom du ønsker en koronatest før reise i Kristiansand / Agder hos oss.

Hvordan nå oss ?

Kontakt

Vi treffes i Vardåsveien 69, 4637 Kristiansand. Post sendes samme adresse. Vennligst bruk online-booking for de fleste timebestillinger, men haster det, ring oss på tlf. 38128844.


VED ØYEBLIKKELIG HJELP UTENFOR ÅPNINGSTID

Ring Kristiansand legevakt 116117, eller ved akutte tilstander 113.Copyright Søm Legesenter 2017.  Alle rettigheter reserverte.

test