RT-PCR test forklart – booking for PCR fra Kristiansand forut for reise

PCR test fra Kristiansand og PCR forklart

Vi tilbyr PCR test før reisende fra Kristiansand ved Søm legesenter.

PCR test tatt fra nasopharynx og hals brukes diagnostisk for å påvist covid-19. Det har høy “treffsikkerhet“ med det vi kaller sensitivitet og spesifisitet. Sensivititet er sjansen for at en som er syk, faktisk er syk. Spesifisitet er sjansen for at en som er frisk, faktisk for riktig svar (at han er frisk og ikke “falsk“ syk)

Sensitiviteten til PCR testen som brukes for Covid-19 er ca. 80 %. Mens spesifisiteten er 99,99 %, dvs. nesten 100 prosent. Nært sagt alle land aksepterer denne ved innreise.

PCR benytter syklisk temperaturendring – sammen med tilsetning av blant annet nukleotider og enzymer. Dette gir en oppformering av gensekvenser.

Timebestilling under eller drop-in : drop-in mandag til fredag 07:30 – 8 (PCR og hurtigtest/antigentest), 09-10 ( kun hurtigtest/antigentest) og 15-15:15 (kun hurtigtest/antigentest ) Vardåsveien 69, 4637 Kristiansand. Kontakt-epost test@somlegesenter.no.

KLIKK FOR Å BOOKE TIME PCR Test i KRISTIANSAND

PCR

Vi har erfaring fra april 2020 med daglig PCR testing i Kristiansand fra Søm legesenter for covid-19. Først og fortsatt ved symptomer på egne pasienter, og etterhvert også for friske reisende. Vi gjør vårt ytterste for å hjelpe pasienter med riktig prøvetaking, rask analyse og korrekt type reiseattest/fit-to-fly.

  • PCR testen (polymerase chair reaction) virker ved å påvise selve covid-19 viruset.
  • Testene som er den mest brukte typen kalles NAT som er en forkortelse for nukleinsyreamplifiseringstester.
  • Det finnes en rekke varianter av disse, blant annet rt-PCR som er testen som analyseres ved innsending av PCR covid-tester til reise her fra legekontoret vårt i Kristiansand. Trenger du PCR test i Kristiansand, er du trygg på at testen vi tilbyr gir deg det du trenger.
  • rt-PCR står for revers transkriptase polymerase chain reaction.

PCR test Kristiansand kan bookes ved å klikke linken over – samt med informasjon, klikk her. 

Covid-19 viruset (SARS.CoV-2 viruset)

  • Et virus blir til en virusinfeksjon i det en multiplisering skjer i vertscellen.
  • Dette setter igang en imunrespons, der en rekke deler av kroppens forsvarssystem blir aktivert.
  • T og B celler kan ved forskjellige mekanisker angripe viruset – og antistoff kan binde seg opp til antigen.

En rekke land har fortsatt strenge krav til innreise – og koronatesting med PCR test eller antigentest. PCR testen har høyest sensitivitet av disse to type testene. Land som USA og Storbrittania aksepterer antigentest av en viss type (som vi tilbyr) mens de aller fleste land aksepterer PCR test, da denne er langt sikrere for å fange opp smite.

Trenger du PCR Kristiansand og er usikker på hvilken test og timer før avreise den må tas, sjekk IATA nettsider ved å klikke her. 

Hvordan nå oss ?

Kontakt

Vi treffes i Vardåsveien 69, 4637 Kristiansand. Post sendes samme adresse. Vennligst bruk online-booking for de fleste timebestillinger, men haster det, ring oss på tlf. 38128844.


VED ØYEBLIKKELIG HJELP UTENFOR ÅPNINGSTID

Ring Kristiansand legevakt 116117, eller ved akutte tilstander 113.Copyright Søm Legesenter 2017.  Alle rettigheter reserverte.

test