Privat koronatest i Kristiansand forklart

Privat koronatest i Kristiansand

Både krav til hvilken type koronatest som trenges og spesielt krav dersom du skal reise kan være sammensatte og komplekse.

Ofte er en antigen (hurtigtest) tilstrekkelig – og negativt resultat kan logges inn på helsenorge.no og koronasertifikatet der. Men det er mange unntak, spesielt siden denne er aktiv kun 24 timer. Skal du være sikker bør du også få en reiseattest / attest / fit to fly.

Vi tilbyr både PCR og hurtigtest på Søm.

Timebestilling (klikk her) – eller drop-in tirsdag til fredag 9-11, mandag 10-11.

Vi tilbyr koronatest til reise  i Kristiansand / privat koronatesting i Kristiansand

Hos oss i Vardåsveien 69 har du muligheter til å teste deg for covid-19 før reise eller ved behov for annen attest privat. Vi har gjennomført covid-19 tester her i Kristiansand siden april 2020 og har lag erfaring med riktige prosedyrer, krav og attester. Siden sommeren 2021 også privat koronatest Kristiansand etter ønske fra Kristiansand kommune.

Vi er opptatt av skånsom men riktig prøvetaking og har høy kvalitet på antigentestene (Abbott Panbio antigen test) og sender prøvene videre til rt-PCR analyse dersom det er behov for dette.

Vi tilbyr både PCR test og hurtigtest / covid-19 antigentest. 

Svaret på hurtigtesten er ca. 15 minutter og du får svar på steder. I tillegg registreres testen direkte på helsenorge.no. Reiseattest /”fit to fly” skrives på stedet. 

Svaret på PCR testen er 1-2 dager. Vi sender prøven kort tid etter prøvetaking for analyse. Covid-19-svaret blir direkte registrert i helsenorge.no.

Systemet for både testkriterier og refusjon er sammensatt i Norge. Dersom du har symptomer eller feks. skal teste det ut av koronakarantene gjøres dette i offentlig regi og refunderes av HELFO. Fra juni 2021 er det også kommet muligheter for testing ved refusjon / gratis koronatest før reise via HELFO for koronasertikat som er gyldig i 24 timer. Utfordringen med dette er at vinduet for test er lite, refusjonen / den gratis koronatesten er kun antigen/hurtigtest som ikke alltid aksepteres.

Mange ganger er det beste en fit-to-fly attest / reiseattest i tillegg. Da er du sikret dekning i minimum 48 timer. Ved en evt. forsinkelse er du sikret å komme videre på reisen din.

Det er flere strenge krav til utførelsen av attest, det skal blant annet være passnummer, type test, analyse og prøvetakingssted samt beskrivelse av adresse til lab / prøvetaker på attesten. Vi har svært gode rutiner på dette og du vil alltid få en gyldig reiseattest fra Kristiansand før reise fra oss.

Prisen på testene er 1000,- for PCR test eller hurtigtest 900,-. Dette inkluderer attest og evt. samtale med lege ifm prøvetakingen.

Regelverket er komplekst og sammensatt – det er delvis oversikt over krav ved IATA sine nettsider. Selv om du selv må ta ansvar for hvilken test du bestiller prøver vi etter beste evne å rådgi. Se evt mer informasjon på IATA sine reiseregler der også krav om hurtigtest / PCR beskrives land for land. Se også helsenorge.no. 

Hvordan nå oss ?

Kontakt

Vi treffes i Vardåsveien 69, 4637 Kristiansand. Post sendes samme adresse. Vennligst bruk online-booking for de fleste timebestillinger, men haster det, ring oss på tlf. 38128844.


VED ØYEBLIKKELIG HJELP UTENFOR ÅPNINGSTID

Ring Kristiansand legevakt 116117, eller ved akutte tilstander 113.Copyright Søm Legesenter 2017.  Alle rettigheter reserverte.

test