Reiseattest korona fra Kristiansand / fit to fly

Reiseattest / fit to fly forklart, Hva trenger du ?

Regelverket rundt utenlandsreiser er økende komplekst og sammensatt. Det stilles spesielt krav til hvor mange timer før test skal tast og type test. Det finnes koronasertifikatet som er gyldig fra Norge i 24 timer (men med individuelt antall dager i noen land) men det sikreste er å ha med seg en reiseattest / fit to fly. I tilfelle feks. forsinkelser / vanskeligheter ved mellomlandinger vil denne reiseattesten hjelpe deg gjennom helt til ankomst.

Vi tilbyr fit to fly / reiseattest alltid når vi tar PCR før reise eller hurtigtest før reise fra vårt legekontor i Kristiansand.

KLIKK FOR Å BOOKE TIME eller drop-in mandag til fredag 9-11 . Vardåsveien 69.

  Reiseattest forklart

Reiseattest er et dokument som skal være underskrevet av lege /autorisert helsepersonell forut for en reise. Som beskrevet over er dokumentet gyldig de timene som innreisebeskrivelsene til et land skisserer. Dette i motsetnings til koronasertifikatet som har begrenset gyldinghetstid på 24 timer i Norge (“grønt sertifikat”) og varierende nedover i Europa. Det kan være risikabelt å kun belage seg på dette.

Fit to fly er det internasjonale navnet på reiseattesten skrevet ut etter koronatest. Den har flere krav. De fleste land aksepterer attest på engelsk – noen land kan også akseptere fransk, tysk og spansk ; og eget språk. Vi skriver våre fit to fly reiseattester fra Kristiansand før utenlandsreiser utelukkende på engelsk for å sikre aksept. Den er alltid signert av lege.

I tillegg er det krav til at reiseattesten inneholder fullt og korrekt navn, fødselsdato, passnummer, dato og tidspunkt. I tillegg skal nøyaktig test beskrives. Det finnes en rekke krav til tester slik som spesifisitet og sensitivitet. Fra Søm legesenter bruker vi Abbott Panbio Antigen Rapid test som har svært høy sensitivitet og spesifisitet, og i de land er hurtigtest før reise aksepteres vil denne alltid være nøyaktig nok.

Våre PCR tester analyses ved rt-PCR test (real time PCR) og er også alltid innenfor kravet til en PCR test. Det finnes også flere andre type tester slik som NAAT, TMA, RT-LAMP og CRISPR, men rt-PCR vil alltid gi en valid reiseattest fra Kristiansand ved covid-19 testing.

Tilslutt må analysestedet og prøvetakingsstedet beskriver, inkl addresse.

Ved Søm legesenter sørger vi for at alle disse kravene til utelandsreiser i reiseattesten overholdes.

Hvordan nå oss ?

Kontakt

Vi treffes i Vardåsveien 69, 4637 Kristiansand. Post sendes samme adresse. Vennligst bruk online-booking for de fleste timebestillinger, men haster det, ring oss på tlf. 38128844.


VED ØYEBLIKKELIG HJELP UTENFOR ÅPNINGSTID

Ring Kristiansand legevakt 116117, eller ved akutte tilstander 113.Copyright Søm Legesenter 2017.  Alle rettigheter reserverte.

test