Trenger du sertifisert koronatest ?

Koronatest reise Kristiansand

Vi tilbyr koronatest til reise, jobb eller andre forbindelser i Kristiansand.

Vi gjennomfører både PCR test og hurtigtest.

Prøve tatt av erfaren lege, resultat på 15 minutter ved hurtigtest, prøven til PCR sendes kort tid etterpå til analyse. Svartid 1-2 dager. Fit-to-fly / attest inkludert. Kun test dersom du ikke har symptomer.

Timebestilling under eller drop-in mandag til fredag 09-11. Vardåsveien 69, 4637 Kristiansand.

Timebestilling (klikk her)

Slik fungerer en covid-19 PCR / hurtigtest før utenlandsreise hos oss

koronatest kristiansand reise

Koronatester før utenlandsreise eller ved andre private behov gjøres av en av de 6 fastlegene her på legesenteret.

Kristiansand kommunes testsenter har ikke kapasitet til dette og noen legesentre, blant annet Søm, har blitt forespurt å tilby dette.

Etter bestilt time, møt opp på legesenteret og meld deg i skranken.

Hurtigtest analyseres på stedet, vi bruker Abbott rapid test som har høy sensitivitet og spesifisitet. Du vi få beskjed fra oss etter at hurtigtest svaret er komnet, på stedet.

Resultatet legges deretter inn fra oss på systemet til sykehuspartner – som automatisk legger dette inn på helsenorge.no. Du får sms når det ligger der. Dersom du ikke har tilgang til helsenorge.no får du en skriftlig bekreftelse/reiseattest fra oss.

Tilsvarende ved PCR reise Kristiansand, sendes denne til analyse etter prøvetaking. Det tar deretter 1 dag,  unntaksvis 2 dager før koronatest /covid-19 svaret er klart. Du vil så sms fra helsenorge.no.

Fit-to-Fly Attest / Reiseattest ved utenlandsreise

Dersom det er behov for fit-to-fly attest så er det viktig at du tar med passnummeret, da det er obligatorisk i forbindelse med attesten.

Vi skriver fit-to-fly attest så snart resultatet er kommet og sender dette til deg. Ved antigen-hurtigtest får du dette på stedet, ved covid PCR-test ettersendes det/du kan hente bekreftelsen på negativ covid-19 test/sertifikatet på Søm legesenter når vi har fått det klart.

Du må selv sjekke ut på forhånd om denne attesten trenges. Generelt er det ikke behov for denne innenfor EU men unntak kan forekomme.

Reiseattest ved koronatest Kristiansand reise er inkludert i prisen.

Symptomer på korona – ikke møt opp !

Ved symptomer på covid-19 må du ikke møte til test før reise men kontakte det kommunale covid-19 test-senteret på Kløvertun, i Vigeveien 22. Evt. ta direktekontakt med koronatelefonen i Kristiansand.

Kristiansand kommune tilbyr gratis testing ved symptomer på Covid-19 / SARS-CoV-2 enten på Vige og testsenteret der ; eller via drop-in koronatest. De har også mobil koronatest-stasjon med varierende lokalisering. De tilbyr ikke koronatest reise Kristiansand. 

Symptomer på korona kan være

  • Nesetetthet / snue
  • Hoste, gjerne langvarig tørrhoste som ikke gir seg
  • Muskelverk
  • Tretthet
  • Feber
  • Magesmerter
  • Tap av luktesans / smakssans
  • Hodepine

Hos unge kan symptomene være mer varierende og milde enn voksne. Studier viser at fullvaksinerte har større grad av nesetetthet og nysing som et hovedsymptom.

Hva er forskjellen på PCR test og hurtigtest ved utenlandsreiser?

De diagnostiske egenskapene er forskjellige. Evnen til å fange opp sykdom ved en antigen-hurtigtest er avhengig av virusmengden som fanges opp i prøven. Dette gir en lavere sensitivitet enn PCR testen. WHO opererer med et krav om over 80 % sensitivitet for godkjenning av hurtigtester. Sensitiviteten vil dog avhenge av både tid i sykdomsforløpet mtp virustilgang og prøvetaking i seg selv. Derfor er det anbefalt med også PCR test parallellt med hurtigtest ved konkret mistanke om covid-19.

Når det gjelder koronatest før reiser er dette også noe av grunnet til at PCR ved reise er den foretrukne testen og dette er også den vanligste testen vi gjør her på vår coronatest stasjon i Kristiansand. Den er langt mer “sikker” enn en hurtigtest.

Det er viktig at du selv sjekker med innreiseregler for det landet du skal reise til og covid-19 reglene på flyselskapet du skal reise med. Vi tilbyr kun pcr test før reise / reiseattest i Kristiansand før reise – og har ikke oversikt over alle reglene for koronatest før utenlandsreise. Er du i tvil, sjekk IATA sine reisesider ved å klikke her. 

Pris er 1000,- for PCR test inkl reiseattest og 900,- for hurtigtest inkl reiseattest dersom du ønsker en koronatest før reise i Kristiansand / Agder hos oss.

Hvordan nå oss ?

Kontakt

Vi treffes i Vardåsveien 69, 4637 Kristiansand. Post sendes samme adresse. Vennligst bruk online-booking for de fleste timebestillinger, men haster det, ring oss på tlf. 38128844.


VED ØYEBLIKKELIG HJELP UTENFOR ÅPNINGSTID

Ring Kristiansand legevakt 116117, eller ved akutte tilstander 113.Copyright Søm Legesenter 2017.  Alle rettigheter reserverte.